Hva Er Gelato?

Gelato er mer enn bare iskrem. 

Gelato er is som er fersk, har lite fett, lite luft og serveres på en høyere temperatur enn vanlig is. Alle disse elementene gir en mer intens smaksopplevelse når isen treffer tunga.

 

Fersk is og gode råvarer.

Små produksjoner med høyt innhold av smak. 

 

Mindre fett, sunnere.

Gelato er Is, men ikke Iskrem, Gelato har en fettprosent mellom 5­-8% mens iskrem gjerne har dobbelt av dette. Vi tenker på helsen din.

 

Mindre luft, mer smak.

En iskrem har mye høyere luftinnhold enn Gelato. Gelato maskinen har en max omdreinings hastighet på 850 pr min, mens iskrem maskiner går på mye høyere hastighet som gir mer luft. Resultatet er at Gelato består av mindre enn 35% luft mens vanlig iskrem har mellom 50-70% luft. 

 

Høyre temperatur, mer smak.

Gelato serveres helst rundt minus 12-­13 grader. Når isen treffer tungen blir den ikke bedøvet av temprauren og smakssansene får nyte smaken av kortreist kvalitet. Iskrem serveres på minus 18 grader. Denne temperaturen gir lang holdbarhet men distraherer smakssansene. Vi holder oss til en høyere temperatur og kortere holdbarhet for din del. 

 

Bonus:

  • Vitaminer og mineraler: Vitamin A, B2, Kalsium, Fosfor, og antioksidanter. 

  • Gelato er enkelt å fordøye. 

  • Gelato kan inkluderes i flere spesialdietter. Som f.eks., fettfattig, gluten og lactose dietter.